Geluk

Ik wilde iets schrijven over geluk, geluksbeleving. Maar om te voorkomen dat ik in het wildeweg zou gaan schrijven, probeerde ik de wirwar van gedachten hierover enigszins te kaderen.

Want hoe beschrijf je bijvoorbeeld je gevoel als je volwassen kind lacht om een grappige opmerking van zijn kind. En in razend tempo jouw gedachten teruggaan naar de tijd dat jij moest lachen om een opmerking van het volwassen kind dat toen nog in de kinderschoenen stond.

En het andere volwassen kind praat over haar kinderen, haar bezorgdheid uit over een van hen, en het net is alsof ze mijn gedachten verwoordt over de tijd dat ik zo met haar heb getobt. Dit brengt bij mij niet per definitie een geluksgevoel teweeg. Meer een fundamenteel besef dat alles steeds weer terugkeert in je kinderen en de kinderen van je kinderen.

En dat het ouderschap niet stopt als de kinderen volwassen zijn.

Integendeel!

Ik ervaar het nu meer dan ooit als een zegen dat ik ze mag volgen, en ze mag helpen om hun kinderen tot volwassenheid te brengen, vanuit het inzicht dat ik juist door hen heb verkregen.

Enfin, ik merk dat ik al een beetje begonnen ben om geluksbeleving te beschrijven.

Ik ga nu freewriten achter de schermen van internet.

Lees, tot de volgende publicatie van mijn poging tot beschrijven van geluksgevoel, dit heerlijke stukje van wijlen Martin Bril: Over geluk en de ander

Dit bericht werd geplaatst in Geluk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s