Opluchting over 'De Film'

De langverwachte film is – toch nog onverwacht – verschenen op internet. Ik heb hem bekeken. Het zijn weliswaar schokkende beelden die worden vertoond, maar het zijn geen nieuwe beelden. Het is een opsomming van ideeen die binnen de radicale Islam- en daar nog een kleine minderheid van- bestaan. Denkbeelden die overal in radicale groeperingen de leidraad zijn. Het waanidee van totale overheersing van de gehele mensheid als de wil van God, Allah enz. . Niets nieuws onder de zon dus.                      

Na het bekijken van de film heb ik mij gericht op de reacties van mensen als Fouad Sidali (samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland) en Ahmed Abotaleb (P.V.D.A.) die op een sobere maar doeltreffende manier duidelijk kunnen maken dat er geen reden is om bang te zijn. Integendeel, er zoveel positieve ontwikkelingen zijn wat betreft contacten, discussie, samenwerking tussen de verschillende Moslim en/of Politiek en/of Christelijke organisaties. De meeste moslims in Nederland houden van Nederland, en willen niets liever dan een vreedzaam leven met inachtneming van de Nederlandse Grondwet.

Ik werd ook blij van de mannen Alexander Pechthold (D66) en Tofik Dibi (Groen Links)

Kijk zelf ook maar eens en ga daarna gewoon door met je leven zonder angst voor boze dromen, want die zijn echt te bezweren.

Opluchting over film Wilders

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

2 reacties op Opluchting over 'De Film'

 1. Hallo Marijke,

  Mag ik even zo inbreken….het mailformulier invullen bij mij via web-log heeft geen zin helaas want op de een of andere manier komen deze niet aan, dus ook reacties niet….Ook met Hyves kan ik niets….ook de technische man niet…..

  Mails verstuurt per VK komen wel aan.

  Haal dit bericht maar weg hoor maar dan weet je ervan…..

  Groetjes van Annet

 2. Hai Marijke,

  Hoewel velen om mij heen de film gewoon niet gaan kijken, heb ik hem toch gezien. Ik wil weten waar ik het over heb …

  De beelden zijn hartverscheurend maar niet nieuw inderdaad. Het gaat hier om de extremen en het in beeld brengen van de Hitlerfans is een teken van zwakte van Wilders.

  Hij dacht iets unieks te brengen en in mijn opinie hoopte hij een “oorlog” te ontketenen, in de hoop zijn gelijk te kunnen bewijzen.

  Veel geschreeuw en weinig wol (behalve op zijn hoofd)

  groetjes van Von

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s