Het gemoed van een oma

Gisteren begon de dag met een vlaggetje (zou mijn moeder hebben gezegd).

De brievenbus klepperde, terwijl ik achter mijn pc een positief nieuwsfeit uit het digitale web probeerde te toveren. Nog steeds verwonder ik mij over deze enorme verworvenheid van de mens om via dit medium de wereld binnen muis -en toetsenbord – bereik te hebben.  Hoe anders dan voorheen, waar je, als je geliefden gingen verhuizen naar een andere plaats, het gevoel kreeg dat zij bijkans uit je leven verdwenen. Brieven en kaarten schrijven of telefoneren bleef weliswaar de schrale – maar wel effectieve- troost.

Toch, in dit tijdperk van snel een mailtje sturen als je iets kwijt wilt, mis ik zo nu en dan wel de fysieke voldoening die het mij geeft als ik een kaart of brief ‘per post’ – dus via een brievenbus gepost en weliswaar gesorteerd in een computer gestuurde sorteermachine, maar toch.. – mag ontvangen. Er gaat mijnsinziens niets boven het geluid van je eigen brievenbus, en de plof op de mat van een flinke brief of anderszins speciaal aan jou gericht die je vervolgens in je handen mag houden, wellicht even aan snuffen, om het dan met een brievenopener, of snel met je vingers (doe ik meestal) te openen.

Vanochtend klepperde mijn brievenbus, zoals gezegd. Mijn lief vond deze twee brieven op de mat.Thimo_brievenbus

De afzender van deze brieven is onze zeer geliefde kleinzoon Thimo, vijf en een half jaar oud, die mij en mijn lief geen groter plezier kon doen dan het sturen van deze hartekreten. Van onschatbare waarde, door de inhoud, maar zeker ook vanwege de brieven zelf, die we konden vasthouden. Door de geur van de inkt  voelden we bijna lijfelijk de aanwezigheid van de jonge schrijver. Thimo_oma

Geniale uitvinding, die e-mails, ik kan niet meer zonder. Maar zo nu en dan wil ik gewoon leuke post krijgen via een postbode. Dat voelt zo heerlijk aards.

Mijn lief kreeg deze brief

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het gemoed van een oma

 1. Hallo Marijke,

  Er gaat niets boven een echte brief nog warm van het posten.

  Liefs voor jullie
  en klik even op de url voor mijn nieuwe weblog

  p.s. ik zag dat je online was vandaar deze snelle reactie:)

 2. Niklas zegt:

  Wanneer moet Thimo weer voetballen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s