C'est le ton qui fait la music

Afgelopen vrijdag was ik met mijn lief in Den Haag. Of eigenlijk eerst in Rijswijk alwaar mijn lief twee van zijn uitvindingen heeft achtergelaten in het Octrooicentrum, om zo mee te dingen naar de prijs voor ‘Het beste idee van Nederland’. Mijn lief had het geluk dat zijn inzendingen in ontvangst werden genomen door, naar mijn mening, ‘de mooiste vrouw van Nederland’ :  Miryanna van Reeden. Zij reageerde kritisch maar enthousiast op wat haar werd gedemonstreerd. En ondanks dat de kans dat mijn lief wordt geselecteerd voor de voorrondes op tv heel klein is door het grote aantal inzendingen,  hadden we toch het gevoel iets belangrijks ingebracht te hebben. Gewoon door de wijze waarop de uitvindingen/ideeën werden beoordeeld.

Later in Den Haag kwamen we de heer Balkenende tegen die op weg was naar de ministerraad alwaar hij zijn woord moest doen over minister Bot en het stilzwijgen van de VS. Dit keer geen gezemel en gezwam uit de mond van onze Minister-President maar klare taal die daardoor goed werd ontvangen en begrepen.

Op weg naar huis kwamen we niet zoals gebruikelijk het bord tegen: ‘U rijdt te snel’ maar een heel vriendelijk ‘Uw snelheid is goed, dank u!’

Klare taal en toch positief, een goede combinatie.

Een klankrijk paar.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s