De Keltische Boomkalender

Volgens de oude Kelten wordt je karakter bepaald door de boom die in je geboorteperiode heerst. De eigenschappen van je levensboom hebben een sterke invloed op persoonlijkheid, gedrag en levensloop. De Keltische boomkalender verdeelt het jaar in 39 perioden van maximaal 10 dagen en elke periode wordt beheerst door een bepaalde boomsoort. In totaal onderscheidden zij 21 boomsoorten, waarmee 21 mensentypen correspondeerden.

Mijn levensboom is de Lindeboom. Is het toeval dat wij ons bruiloftsdiner hebben genoten in het door mij gekozen restaurant ‘De Lindentuin’? Ten tijde van die dagen was ik nog niet op de hoogte van het bestaan van zoiets als een Keltische Boomkalender, laat staan dat ik wist dat ik een Linde ben. Ook kan ik mij herinneren dat ik als kind altijd een beetje blij werd als er in een verhaal of sprookje een Lindeboom werd genoemd, gewoon omdat het zo mooi klinkt, alleen de naam al.
Ik woon ook aan een pleintje met Leilindes..

Linde (13-22september en van 11-20maart) een creatieve dromer.

Je houdt van dromen, want je hebt een levendige fantasie. Ook ben je heel creatief en breng je anderen vaak op nieuwe ideen. Tegelijk ben je kwetsbaar en dat maakt je vertederend. Was er maar niet die harde werkelijkheid, want jij blijft graag de wereld zien door de wondermooie bril van dromen.
Dat geldt vooral voor lentelindes. Met hen moet vanaf hun jeugd zorgvuldig worden omgegaan. Als septemberlinde ben je een stuk aardser. Zij koppelen fantasie en creativiteit aan koel verstand en nuchter intellect. In tegenstelling tot de voorjaarslinde ben je meestal niet erg bescheiden. Ook wil je graag in alles het laatste woord hebben.
De linde Herman van Veen is een goed voorbeeld van een creatieve dromer

Ik begrijp weer een beetje meer van mijzelf, dankzij de oude Kelten

Jouw Keltische Levensboom

Dit bericht werd geplaatst in Fantasie. Bookmark de permalink .

Een reactie op De Keltische Boomkalender

  1. melissa zegt:

    hallo ik ben melissa en ik wil wat weten over keltische boom kalenders! stuur mij aub wat informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s