Weer Zon

Het houdt maar niet op. Elke dag denk ik dat het de laatste mooie zonnige dag is en probeer er dan ook heel erg van te genieten. Maar zoveel Lente in de Herfst is soms moeilijk te bevatten. Ook voor de natuur buiten.

Ik zie de bomen aarzelen. Moeten we ons oude blad laten vallen of is het al tijd voor nieuw? Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar buiten en zie enkele bruine blaadje langzaam naar beneden zeilen, alsof ze, al vallend, nog steeds weifelen. Ik zie een dode jonge duif, uit zijn nest gevallen, donzige veertjes onder de Lindenboom.

Ik zie blote armen en benen maar ook winterjassen en dassen. Het vee op het land zoekt, indien mogelijk, nog steeds de schaduw op. En maisvelden, heel veel maisvelden.

Een wandeling op de Drentse hei, samen met mijn lief moeten we voortijdig staken omdat ik, door de stuifmeelpollen een allergische reactie krijg.

Vandaag wordt het weer mooi. Veel zon en 21 graden. De Herfst lijkt nog heel ver weg en ik vergeet dat het al oktober is.

Nieuw woord: Nazomerherfst

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

3 reacties op Weer Zon

 1. Annet zegt:

  Hallo Marijke,

  Vanmiddag te fiets door het veen. Kon haast niet tegen de wind op. Heerlijk dat het waait. Ik zag droge dennen, een dode merel naast een plastick bekertje, losse kippen, nog veel in bloei en al veel lege akkers.

  Ik las ook een nieuw woord: satéh-hut. Die komt in Almere waar een buurt wordt gebouwd voor onze Indonesische landgenoten. Ik zag het voor me: de Kroepoeksteeg en het Rijstplein enz.

  Op hoop van regen.

  Annet

 2. Ik heb het bericht van de Indische buurt in Almere geplaats op mijn Positief Weblog
  Het lijkt mij een goed initiatief.

 3. Excuses: indisch dorp, geen buurt.
  Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s