Magisch Digitaal

Gisteren, na een paar dagen ontgiften- allebei vanwege de nawerking van het Broodje Gezond – zijn we weer regelrecht naar de zee gereden om wat verder te zuiveren. Ditmaal viel de keuze op het voor mij nostalgische Egmond aan Zee. Wie kent het niet? Ik voelde me eindelijk licht en opgewekt na de dagen van zwaarte in mijn hoofd door allergieën en daarna het gif van verkeerd voedsel, waardoor je wereldbeeld verkleind wordt tot de countouren van een slaapkamer, waarbij het mij wel goed deed dat het de slaapkamer van mijn dochter was. Het gaf rust, alsof zij steeds als een troostengel aanwezig was, hoewel zij in het echt in het verre Zuid-Frankrijk verblijft.

We ontmoetten bij het begin van de strandafgang De Werf het beeld van reddingbootschipper Jacob Glas (Jaepie Jaepie), met tussen zijn lippen een gaatje waar eigenlijk een pijp behoort te zitten, maar die nu al weer voor de vierde of vijfde keer beroofd is van zijn rokertje. Is dat nu de dank voor alles wat hij heeft gedaan om de mensheid te redden?

We wandelen door het typisch Hollandsche karakter van het plaatsje Egmond, vol oude pandjes, kerken, wel twee bijna naast elkaar. Je kan ze in elk geval in één shot op de foto krijgen als je dat wilt. En mijn lief wilde dat. En veel winkeltjes en terrasjes en bankjes en mensen, veel mensen en heel veel kinderen, ook mensen. En dieren natuurlijk, veel honden. Een tijd hebben we de bonte stoet aan ons voorbij laten gaan op één van de terrasjes en het was een uur lang de mooiste film die ik in tijden heb gezien. We fantaseerden over de (waarschijnlijke) verhalen achter de menselijke taferelen die zich voor onze ogen afspeelden en het we hadden gespreksstof genoeg.

Bij het winkelen viel mijn oog op een beeldig babytruitje met mijn lievelingsdier de olifant op de voorkant. Maatje 68. Leuk voor mijn kleindochter van 5 maanden dacht ik. Maar, is het wel de goede maat voor haar? Niet te klein? Mijn zoon en schoondochter helemaal in Frankrijk maar even raadplegen? Kan dat? Ja dat kan! Leve het digitale tijdperk, het grote wonder van deze tijd.

Ik smsde: Welke maat kleding heeft Lieke op dit moment? Oma Marijke. Ik druk op ‘verzenden’ en dan maar wachten op het onmogelijke wat toch mogelijk blijkt te zijn. Binnen een kwartier komt er een piepje uit mijn mobiel. Ik lees de tekst, en er staat: “68. vandaag de Mistral, dus wat frisser, voor de rest telkens tegen de dertig graden. Alles prima hier. Groetjes uit La Motte.”

Het voelt geweldig, ze zijn zo ver weg en toch heel dichtbij, dankzij die onzichtbare energieën, die zich op deze wijze manifesteren.

Alles is met alles verbonden.

Digitale Magie

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

3 reacties op Magisch Digitaal

 1. Annette zegt:

  Hallo Marijke, wat een ellende kan een mens hebben van een broodje ‘ongezond’.

  Tsja alles is met alles verbonden, wie zei dat ook alweer? Maar ik heb het ook van iemand anders………..uit de wijze uilenboeken……….

  Ik las: Digitale Marie:>)

  Fijn weekend nog!

 2. Fleur zegt:

  Beste Marijke, bedankt voor het insturen van jouw verhaal. Ik heb het inmiddels op de Egmond aan Zee weblog geplaatst.

 3. Marijke zegt:

  Ik ga direct kijken Fleur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s