Bieslog

Sinds ik de weblogs De Zonzijde en Positief Bericht onderhoud valt het mij op dat er veel meer weblogs of websites bestaan die zich bezig houden met positief en optimistisch nieuws en wetenswaardigheden. Hoewel niet allen dezelfde formule hanteren als ik dat doe. Soms zit het positieve verpakt in een humoristisch stukje of je weet doordat je de voorgeschiedenis kent van een bericht -op zichzelfstaand eigenlijk negatief -dat er positieve vooruitgang is geboekt.
Mateloze bewondering heb ik dan ook voor cabaretiers die een afschuwelijke geschiedenis zo neer weten te zetten dat je huilen en lachen tegelijk moet. Zodat het relativerend werkt maar je ook bij de les houdt.

Een van mijn favoriete weblogs is die van Wim de Bie. Hij heeft onlangs voor zijn prestaties de Zilveren Prichettprijs, het zusje van de Nipkowschijf ontvangen. Deze schijf ontving de programmamaker samen met Kees van Kooten al drie keer, voor hun televisiewerk. Nu roemt de uit journalisten bestaande jury de veelzijdigheid van zijn weblog (Bieslog.vpro.nl).
Hij verstaat de kunst om over veel dagelijkse belangrijke onderwerpen een ‘kunststukje’ te maken. Ik wordt elke dag weer een beetje blij van zijn logs, wat het onderwerp ook moge zijn.

Enfin, kijk zelf maar even en geniet..

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s