Kibbelkoele

Vanmorgen met mijn lief een wandeling gemaakt rond het meertje van de ‘Kibbelkoele’. Dat is een recreatieplas in de buurt van Emmen. Een bewolkte lucht met af en toe de schijn van een doorkomend zonnetje. De grijze bewolking maakte zijn belofte een beetje waar: zo nu en dan een spatje regen. En dat alles op een lauwwarme temperatuur. Gewoon heerlijk.
Wij waren de enige wandelaars. Halverwege ons rondje zagen we aan de overkant een groepje mensen die zich hadden neergevleid op het strandje. Ik dacht aan jongeren die, vandaag wellicht examen gedaan, zich even kwamen verpozen op hun eigen wijze. Ik kon ze horen. (maar geluid over water draagt ver)
Dichterbij gekomen zag ik dat het inderdaad jonge mensen waren. Maar beslist geen scholieren die net examen hadden gedaan. Ik zag het beeld van een stuk of zeven jonge mensen. Eén zat in een rolstoel. De anderen zaten bij elkaar gegroepeerd in het zand. Ze waren vrolijk, ze lachten, sommigen lachten heel hard en maakten gromgeluiden. Ze waren gelukkig. Ze hoorden bij elkaar.
Dan zie ik hoe één van de jonge mannen -hij heeft een zacht gelaat met zijn haren in een staart- een tros bananen haalt uit een meegebrachte tas. Zorgvuldig ontdoet hij de banaan van de schil en presenteert de vrucht aan de jongen die naast hem zit. De jongen kijkt verlekkerd en neemt een grote hap. Alle aanwezigen kregen op dezelfde zorgvuldige manier de kromme vrucht gepresenteerd. Sommige nemen kleine hapjes en anderen propten de hele banaan zo naar binnen. En het enige aanwezige meisje, met lang donker haar, hielp de jongen die naast haar zat telkens een stukje van zijn gele versnapering af te bijten.

In het voorbijgaan zeg ik tegen mijn lief, ‘wat een liefdevol tafereeltje’. En mijn lief beaamde het.

Dit bericht werd geplaatst in Proza. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s