Gras


Zo moet het er, als het goed gaat, uit komen te zien

Veertien dagen geleden hebben we eindelijk ‘Het Gras’ gezaaid, wat we al heel lang van plan waren te doen. Het bleef lange tijd steken bij alleen het idee van ‘een klein gazonnetje dat we graag wilde hebben in plaats van de woeste wildernis die het daarvoor was, om ruimte te scheppen in de niet zo grote tuin, om er lekker op te kunnen zonnebaden en de kleinkinderen op te kunnen laten spelen’
Maar als je gras over een idee laat groeien komt er geen veld, heb ik gemerkt.

Nu kan het mij niet snel genoeg gaan, dat groeien van dat gras. De eerst spriet moet nog boven de grond komen, maar een aantal malen per dag bekijk ik het nog zwarte stuk aarde vanuit verschillende posities of er al iets ‘groens’ te ontdekken valt. Soms zie ik tot mijn vreugde een groen puntje verschijnen, maar bij nadere inspectie blijkt het een stukje ‘onkruid’ te zijn, wat meeprofiteert van de voedzame bemeste grond, en er integenstelling tot het bedoelde groen tot nu toe wél raad mee weet.

Ik kijk het gras uit de grond, althans dat probeer ik. Maar hier geldt de wet van de natuur die boven de wil van de mens uitgaat en dat is maar goed ook. Hier past alleen een geduldig wachten tot Hare Majesteit de Natuur te kennen geeft dat zij bereid is aan de wens van mij gehoor te geven.

De pas aangeschafte maaimachine wacht geduldig mee in de schuur..

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gras

  1. Gauke zegt:

    Ik heb een paar sprietjes gezien!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s