Het normale leven

Zoals velen al zullen begrijpen, onderhoud ik ook het web-log PositiefBericht. Daarin probeer ik om positief, optimistisch en wellicht ook blijmakend nieuws te destilleren uit de veelheid van negatieve berichten, waarin het voornamelijk gaat over alle vreselijke dingen die er gebeuren op onze planeet.
‘Nieuws’ is voornamelijk moord en doodslag, milieuvervuiling, honger en armoede,onderdrukking, geweld op straat en binnen het gezin,(drugs) oorlogen, verkeerde bestuurders, corruptie, ‘afrekenings’praktijken, en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

Sinds ik moeite doe om voornamelijk te kijken naar dat wat juist heel goed gaat, het ‘normale’ leven van velen van ons, ondanks zijn ups en downs, die er gewoon bij horen -niemand ontkomt aan leed- lijkt het wel alsof het mij steeds makkelijker gemaakt wordt om het goede te zien. Het is, zoals ik al eerder heb gezegd alsof ik mijn ‘goede’ bril heb opgezet. Niet te verwarren met de ‘roze bril’ waardoor je de wereld alleen maar rooskleurig kan zien. Nee, het is het vermogen om dwars door alle narigheid als het ware de zin te ontdekken van ons ingewikkelde bestaan, waardoor het -althans voor mij – soms heel eenvoudig lijkt.

Het sleutelwoord is natuurlijk liefde, het aloude zo vaak misbruikte en afgekloven, maar ozo eenvoudige woord. Het boek ‘Terugkeer naar Liefde’ van de schrijfster Marianne Williamson, heeft mij geholpen om, zeker in moeilijke – lees liefdeloze – tijden terug te keren naar mijn diepste zelf.
Het boek kreeg ik van lieve zusje Sylvia, toen ik zeven jaar geleden in een diepe crisis was geraakt.

Het positieve is overal te vinden, je hoeft niet ver te zoeken, daar ben ik echt van overtuigd geraakt.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s