Mark&LiekeBroer&Zus

Dit bericht werd geplaatst in Kinderen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mark&LiekeBroer&Zus

  1. Wat leuk deze log Marijke met veel persoonlijks erop. Schatjes hierboven….. Een kennisje van mij in Gieten komt ook uit Nijmegen en vijf van haar zusters en broers zijn bij ‘het bombardement’ omgekomen…..En Monique Maters van St. het Wijze Weeskitten (zie mijn log) komt daar ook vandaan. Die heerlijke zachte G vindt ik prettiger dan die harde Noordelijke klanken (over het algemeen dan).

    Ieder zijn smaak. Mijn moeder is Amsterdamse en mijn vader was dat ook. Mijn inprentingstijd ligt in het Gooi, vandaar mijn keelrrrrrrrrr. Het klopt echt!

    Lach van Annet šŸ™‚

  2. Marijke zegt:

    Dankje Annet. Als wij elkaar ooit ‘live’ zouden spreken zal je merken dat het met mijn zachte G mee of liever gezegd tegenvalt. Ik woon al zo lang in het noorden dat ik het haast ben verleerd. Toch merk ik dat als ik mensen uit het ‘zuiden’ spreek ik weer mee ga doen. Ook ik ken veel mensen die nog steeds wat dat betreft hun moers taal blijven spreken, wat ik prefereer boven het geforceerde aanpassen aan de taal van je woon/leef omgeving. Ik ben in elk geval trots als mensen kunnen ‘horen’ dat ik uit Nijmegen kom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s