Noviomagus

Nijmegen

Ik ben geboren in Nijmegen, de oudste stad van ons land. Al meer dan vijfendertig jaar woon ik niet meer in de door mij zo geliefde stad. Nu woon ik in het ‘hoge noorden’ waar ik mij heel erg thuis ben gaan voelen. Toch blijft Nijmegen trekken en dat zal wel altijd zo blijven. Omdat ik daar nog familie heb wonen kom ik er nog regelmatig en dan drink ik de stad met al haar zo dierbare plekjes uit mijn jeugd in, zoveel als maar mogelijk is. Ik ben zeer trots dat ik een (ex)Nijmegenaar ben!

Nijmegen bestaat dit jaar 2000 jaar en het wordt op grootse wijze gevierd.

Op de site van ‘Noviomagus’ kan je kennismaken met alle facetten van Nijmegen welke deze stad zo uniek en het bezoeken waard maken. Op de homepage van deze site staat:

“KUNT GIJ MIJ EEN PAGINA OP HET WERELDWIJDE NET NOEMEN, DIE OP ZOVEEL SCHOONS KAN ROEMEN?”

En met deze retorische vraag ben ik het van harte eens!

Hier wonen mijn zus en zwager, hartje stad, aan de voet van de St.Stevenskerk (meest rechtse ramen van de witte gevel)

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

7 reacties op Noviomagus

 1. Niklas zegt:

  Blijf je niet altijd verbonden met je geboortegrond? Ook als je er niet veel van hebt meegekregen omdat je al zeer jong verhuisd bent, blijft het je oorsprong. Zelfs als je er (b.v. vanwege nare ervaringen) liever niet aan herinnerd wilt worden, of misschien juist dan, blijft het een plaats in je systeem innemen. Maar jij denkt er met plezier aan terug, en ik ben die stad ook gaan waarderen. Vooral de rivier lokt mij naar zich toe. Zoals ik vroeger naar het “diep” gelokt werd bij mijn grootouders voor het huis, met alle bedrijvigheid die daarbij hoorde.

 2. Marijke zegt:

  Daar heb ik al heel veel op gekeken. Heel leuk initiatief. De Singendonckstraat staat er nog niet bij. Wellicht kan ik daar als exbewoner van die straat één of meerdere foto’s maken en opsturen. De foto van de Stenenkruisstraat met uitzicht op het kerkje en een klein stukje van Singendonck gebruik ik nu als achtergrond van mijn bureaublad

 3. Nico zegt:

  Kijk eens op: http://www.nijmegen.nl/gns/no_index/webba/webbaomgeving.asp

  Hier staat het bouwarchief van de gemeente Nijmegen, je kan er de complete bouwhistorie van een huis terug vinden. Het is soms even zoeken, en wat uitproberen met de instellingen van het programma waarmee je de afbeeldingen weergeeft. Maar dan kun werkelijk alles bekijken, je ziet dan bijvoorbeeld de tekeningen van de voor, zij en achtergevel maar ook de plattegronden van de verschillende verdiepingen. Het zijn wel zéér grote bestanden tot A0. een snelle internetverbinding is dus wel handig.

 4. Marijke zegt:

  De Singendonckstraat is inmiddels toegevoegd aan het fotostratenbestand, dat is erg bijzonder voor mij!
  Dank je wel, onbekende fotograaf. 😀

 5. beer zegt:

  nijmegen is gewoon een geweldige stad….ik ben er dol op 😉

 6. Gerry Cloosterman zegt:

  Kent U mij nog?
  Gerry van Singendonck straat 1
  groeten Gerry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s