Verheugen

Veel mensen willen zich ergens op kunnen verheugen. Het doet er niet zoveel toe waarop, het gaat om het lekkere gevoel dat er nog, nu nog niet , maar straks, morgen of over een week, iets fijns staat te gebeuren.

Al vanaf mijn kindertijd kan ik mij herinneren dat er wekelijks ‘fijne dingen’ op stapel stonden. Zoals en paar keer per week ‘in bad’ mogen. Zaterdagavond laat opblijven in onze nachtponnetjes. (wij waren met drie meisjes thuis). We kregen dan een door mijn moeder samengesteld bordje met lekkers en een glas limonade, kijkend naar zwart/wit televisie met de keuze uit zegge en schrijve één zender.

Ook de wekelijkse balletlessen op woensdag en de muzieklessen op zaterdagmiddag waren hoogtepunten. Na de muziekles gingen mijn zusje en ik vaak nog even wandelen door onze mooie oude stad, ons verheugend op de avond. Het had iets magisch, dat verwachtingsvolle gevoel.

Nu verheug ik mij op aanstaande zaterdag als mijn kleindochter voor het eerst hier bij ons thuis zal komen, samen met haar broer en natuurlijk haar ouders. Ook dat zal een heel bijzonder moment zijn, waar ik mij zeer op verheug.

En zo zit mijn leven vol van prettige vooruitzichten die ik min of meer zelf creëer. Toch probeer ik wel om de dagelijkse werkelijkheid en of ik mij wel of niet gelukkig voel niet te laten afhangen van ‘of er nog iets leuks staat te gebeuren’. Dat lukt mij niet altijd, maar het mij bewust zijn van dit gegeven werkt als een positieve drijfveer.

Elk moment kan een fijn moment zijn..

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Verheugen

  1. Niklas zegt:

    Soms kun je vreselijk opzien tegen wat er aan zit te komen, en/of wat je moet doen. Als het dan klaar is, en meegevallen is, is dat haast nog prettiger dan datgene waar je je op een ander moment bij voorbaat op verheugt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s