Genieten

Vanochtend in het ochtendnieuws: een man die 5000 euro had gestolen in een winkel, kreeg spijt van zijn daad en bracht de buit terug bij de eigenaar met een begeleidend briefje met zijn excuses.
Zo’n heel klein berichtje dat bijna ondergesneeuwd raakt door de ‘normale’ berichtgeving over ellende en chaos in de wereld, kan mijn hele dag goed maken, terwijl deze nog maar nauwelijks is begonnen.

Er is veel goedheid in onze wereld. Jammer en eigenlijk niet te begrijpen dat ‘het goede en positieve’ geen hot-item is in de media. Al zou het maar zo nu en dan een item zijn. Bijvoorbeeld een ‘goed nieuws’ journaal, waaraan gekoppeld een actualiteiten rubriek waarin de positieve achtergronden van het nieuws worden belicht.

Ik stel me voor dat er dan mensen aan het woord komen die inspirerende gedachten laten horen. Creatieve goedwillende mensen die intens van deze aarde houden. En waarin ouders hun nieuwe kind laten zien omdat ze er zo gelukkig mee zijn. Ik bedoel maar..

Een utopie! Maar niets let mij om zelf mijn eigen goednieuws journaal te creëren, zowel op mijn
Positief Bericht als ook met mijn persoonlijke dagelijkse ‘blik op de wereld’.

Ik wens een ieder die dit leest een prachtige dag

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Genieten

  1. Niklas zegt:

    Weet je zeker dat het een man was, die dat geld had gestolen? Ik heb gehoord dat het “een dief” was. Voor allerlei functies wordt tegenwoordig de mannelijke vorm gebruikt, ook als het een vrouw betreft…
    En verder: aan vele heftige onderwerpen in het nieuws zit een goede kant. Het omverwerpen van een slecht regime door het eigen volk gaat gepaard met opstand, maar kan leiden tot een goede democratie. Maar zelfs daar geldt wat Winston Churchil gezegd zou hebben: democratie is de slechtste vorm van bestuur, maar wel de enig mogelijke.
    Kortom: zoek het goede bericht in jezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s