Free-writing

Ons huis met kasten vol goud hoeken en gaten nieuw te ontdekken morgens en gisterens en altijd en altijd met jou kan ik leven in samengevoel getuigen de kinderen die letters en woorden verbinden in vloeiende zinnige zinnen maar ook door voelen dat je voelt wat ik voel en meer van alles dat nooit is uit te spreken maar ook niet hoeft omdat betekenis en begrip geen woorden zijn maar gewoon aanwezig.

Dit bericht werd geplaatst in Free-Writing. Bookmark de permalink .

2 reacties op Free-writing

 1. Niklas zegt:

  Free-writing is iets dat ik nooit prijsgeef aan de openbaarheid. Een enkele keer alleen aan jou.
  Het is voor mij een manier om mijn creativiteit te stimuleren.
  De methode heb ik als volgt geleerd: leg een open schrijfblok voor je op tafel. Daarnaast uiteraard een pen of potlood. Ook heb je een wekker of ander signaalklokje nodig, dat je op 10 minuten instelt. Je start het klokje en begint te schrijven. Je MOET blijven doorschrijven, alles wat in je gedachten verschijnt. Als je niet meer weet wat je moet schrijven, dan schrijf je dat gewoon op, maar je moet doorschrijven. Je mag geen enkele (zelf)censuur toepassen, niets corrigeren en niet letten op punten, komma’s en spelling.
  Wat je schrijft is dan ook helemaal voor jezelf. Misschien haal je er een onderwerp uit. Je kunt ook met een bepaald thema starten.
  Ik vind het een heel goede methode om jezelf op gang te krijgen met schrijven.

 2. Marijke zegt:

  Veel, bijna alles van mijn free-writing geef ik ook niet aan de openbaarheid prijs, maar soms, zoals nu, mag een deel van wat ik heb geschreven best gelezen worden door mensen die het de moeite waard vinden om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s