Kiezen

Vandaag op deze heerlijke echte lentedag, zag de wereld er bijna nog mooier uit dan die dag -nog maar heel kort geleden!- van de grote witte verrassing uit de hemel.

Een flink aantal dingen te doen diende zich bij mij aan. Auto schoonmaken , in de tuin werken, de legokist met inhoud van de kleinkinderen schoonboenen, naar de kapper gaan, de badkamer een grote beurt geven, eindelijk de keuken gaan schilderen enz. Waar te beginnen en wat zal ik kiezen?

Ik moest weer denken aan een oude vriendin van me die het altijd druk had met veel verschillende dingen. Ze was ooit een zeer gedreven politica en had zitting in een groot aantal besturen, commissies, werkgroepen, actiegroepen enz. Een gescheiden vrouw met twee kanjers van dochters en heel veel vrienden waar ze ook veel tijd aan spendeerde. Het kwam regelmatig voor dat ze op één avond verscheidene afspraken had waar ze zich dan met veel kunst en vliegwerk aan kon houden. Tot die keer dat het haar teveel werd en ze zelf vond dat ze een keuze moest maken uit zegge en schrijve negen verschillende zeer belangrijke afspraken op één avond. Haar oplossing voor dat grote probleem ligt nog altijd vers in mijn geheugen, ook al is het al twintig jaar geleden. Omdat ze niet kon kiezen (alles was even belangrijk) nam ze de zeer ludieke beslissing om gewoon thuis te blijven, en heerlijk met een glas wijn en een boek in haar allerluiste stoel plaats te nemen.

Ze was een levensgenieter eerste klas.

Ze leeft niet meer. Op een dag kwam er een einde aan haar bewogen leven omdat haar hart het verkoos om niet verder te willen kloppen.

Ik denk nog vaak aan haar, om heel veel redenen.

Bovenstaande reden is er één van..

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kiezen

  1. Niklas zegt:

    Heb ik vaak, dat ik gek word van alles wat me te doen staat en daardoor nergens echt aan toe kom.
    Maar de laatste (mooie) dagen heb ik eigenlijk alles laten vallen en ben… nee, niet gaan luieren, maar flink aan de gang geweest met een paar zware klussen in de tuin. Oude boomstronken rooien. Wat kunnen die weerbarstig zijn! Je ziet het niet, maar onder de grond kunnen ze vreselijk netwerken! Vandaag heeft mijn zoon me geholpen met het ergste kreng. Ik weet nu weer hoeveel spieren er in mijn lijf zitten, en dat mijn zoon inmiddels wel vijf keer zo sterk is dan ik. Maar hij heeft netzoveel blaren gekregen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s