Vier dagen oud

Mijn kleindochter is nu vier dagen oud. Volgens allen die ervaring hebben met het krijgen van baby’s en zij die deskundig zijn in het op de wereld zetten van baby’s is dit de ‘baby-blues’ dag.
De dag dat de kersverse moeder een enorme dip kan verwachten. Tranen die stromen zonder dat er een op dat moment verklaarbare reden voor schijnt te zijn. Alles is toch goed, de baby is gezond en het voeden gaat heerlijk. Iedereen is lief en zeer betrokken. Je voelt je als het centrum van de wereld. Vanwaar dan toch die droevenis?

Het schijnt met de hormoon-balans samen te hangen. Elke vrouw weet hoe het maandelijks je stemming en je algeheel gevoel van welzijn kan bepalen.
Maar, ook euforie kan niet eeuwig duren. Het is een natuurlijk gegeven dat alles een tegenpool heeft om het bestaan ervan te laten zien en te bewijzen. Zwart/wit, licht/donker, goed/kwaad, mooi/lelijk, enzovoort.

Ook deze dip zal weer overgaan in de balans van vreugde en verdriet.

Het zij zo..

© Marijke

Dit bericht werd geplaatst in Proza. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vier dagen oud

  1. Gauke zegt:

    Misschien valt het wel een beetje mee. Dit is ook weer zo’n geval van “leugens, grote leugens, en statistieken”, denk ik. Het heeft een bepaalde mate van algemene geldigheid, maar geldt niet altijd, en niet overal in dezelfde mate. En als ik deze uitermate gelukkige moeder zo zag, kan ze wel een dipje aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s